Telefoon Praktijk Van Riel en Praktijk Hoeksema: 050 - 577 33 11

Telefoon Praktijk Schenk-Visser en Praktijk Klijn: 050 - 312 60 01

Spoedlijn overdag: 050 - 573 34 21     Spoedlijn buiten praktijkuren: 0900 - 9229

Hulp bij psychische problemen

Voor hulp bij psychische problemen hebben wij  twee praktijkondersteuners GGZ, afgekort POH-GGZ, in dienst. Hulp van hen valt onder de huisartsenzorg en gaat niet af van het eigen risico.

Na verwijzing door de huisarts wordt u op de wachtlijst geplaatst. Op het moment dat u een afspraak kunt inplannen krijgt u een e-mail van de POH-GGZ. U kunt vervolgens contact opnemen met de praktijk om een afspraak te maken. Heeft u een aantal weken na het ontvangen van de e-mail geen contact opgenomen met de praktijk dan wordt u van de wachtlijst af gehaald.

De gesprekken kunnen leiden tot een beter inzicht in uw situatie, tot een plan om zelfstandig aan verbeteringen te werken en eventueel tot een kortdurende behandeling. De behandeling, al dan niet met medicijnen, vindt in samenwerking met de huisarts plaats.

Wie zijn zij? Maak kennis met onze praktijkondersteuners GGZ:

Christie van Kapel

Ik ben sinds 2015 praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) bij Huisartsen Boterdiep.

Ik ben opgeleid tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige en Praktijkondersteuner GGZ. Mijn lange en brede professionele achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg heb ik opgedaan bij verschillende instellingen in het noorden van het land, waar ik met veel plezier heb gewerkt. Deze ervaringen, gecombineerd met mijn levenservaring, vormden in 2013 de start van mijn functie als praktijkondersteuner GGZ.

Mijn uitgangspunt is altijd de patiënt. Vanuit de ruimte om problemen te onderzoeken en in kaart te brengen zoek ik samen met de patiënt naar een oplossing. Mijn holistische visie is daarbij leidend.

Online hulpverlening kan onderdeel uitmaken van de behandeling. Indien de hulpverlening van de praktijkondersteuner GGZ niet toereikend is, bestaat de mogelijkheid tot verwijzing naar de Basis of Specialistische GGZ.

Nina Diepeveen

Sinds augustus 2022 ben ik praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg) bij huisartsenpraktijk Boterdiep. Ik heb ruime ervaring als psychiatrisch verpleegkundige en POH-GGZ bij verschillende praktijken en instellingen. Mijn werk doe ik met veel plezier, betrokkenheid en interesse.

Samen met de patiënt onderzoek ik de klachten en zorg ik voor passende hulp. Dit kan in een aantal gesprekken, of met een verwijzing naar de Basis GGZ of Specialistische GGZ.