Telefoon Praktijk Van Riel en Praktijk Hoeksema: 050 - 577 33 11

Telefoon Praktijk Schenk-Visser en Praktijk Klijn: 050 - 312 60 01

Spoedlijn overdag: 050 - 573 34 21     Spoedlijn buiten praktijkuren: 0900 - 9229

Vragen

Wist u dat u veel informatie over medische klachten en aandoeningen kunt lezen op https://www.thuisarts.nl/.

Hoesten

Op dit moment hebben veel mensen last van hoestklachten. Hoesten wordt doorgaans veroorzaakt door een virus. Hoestklachten kunnen helaas langere tijd aanhouden. Heeft u last van hoestklachten? Kijk dan eerst op: https://www.thuisarts.nl/hoesten/ik-heb-last-van-hoesten#wat-is-hoesten. Mocht u na het lezen van thuisarts nog vragen hebben, neem dan contact op met de praktijk. 

Hooikoorts

Het hooikoortsseizoen is weer begonnen! Hooikoorts kan voor vervelende klachten zorgen zoals niezen, verstopte neus, jeukende/tranende ogen, benauwdheid of vermoeidheid. Een neusspray of medicijnen helpen vaak tegen deze klachten. Mocht je een van deze klachten herkennen dan zou je een antihistaminicum kunnen proberen. Dit kun je zonder recept kopen bij de apotheek of drogist. Voor meer informatie: https://www.thuisarts.nl/hooikoorts/ik-heb-hooikoorts#adviezen-bij-hooikoorts. Mocht u na het lezen van thuisarts nog vragen hebben, neem dan contact op met de praktijk.

Tekenbeet

In de natuur geweest? Controleer uzelf en uw kinderen op teken! Controleer vooral de oksels, liezen, knieholtes, bilspleet, nek en achter de oren. Heeft u een tekenbeet? Verwijder deze dan zo snel mogelijk! Dit kunt u doen met een puntig pincet (of tekentang). Maak het wondje pas daarna schoon met alcohol. Noteer de datum wanneer u de teek heeft ontdekt. 

Neem contact op met de praktijk indien: het verwijderen niet lukt, de teek langer dan 24 uur (of onduidelijk is hoelang) heeft gezeten, als na enkele dagen tot weken een verkleuring of rode vlek rond de tekenbeet ontstaat of op een andere plek op het lichaam, als u dagen tot maanden griepachtige klachten krijgt. Voor meer informatie: https://www.thuisarts.nl/tekenbeet. Mocht u na het lezen van thuisarts nog vragen hebben, neem dan contact op met de praktijk.

Corona booster vaccinatie

U kunt uw corona booster halen via de GGD, kijk voor meer informatie op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/boostervaccinatie. De huisarts heeft geen corona vaccinaties. Tevens kan de huisarts geen invloed uitoefenen op een vervroegde booster vaccinatie, het is daarom niet zinvol om hierover contact op te nemen met de praktijk.

Herhaalrecepten

Wist u dat u herhaalrecepten bij veel apotheken ook online kunt bestellen? Dit kan onder andere bij de volgende apotheken: Boterdiep, Diephuis, Paddepoel, Hanzeplein, Selwerd, Hoendiep en Venema. Ook kunt u gebruik maken van de herhaalservice van de apotheek. Dit kan bij apotheek: Boterdiep, Diephuis, Hanzeplein, Selwerd en Hoendiep. Kijk voor meer informatie op de website van uw apotheek.

Bent u patiënt bij apotheek Boterdiep, dan kunt u via deze link medicatie aanvragen: https://www.serviceapotheek.nl/boterdiep/herhalen